Gangster-MMO APB gaat uit de lucht | Gamer.nl

Gangster-MMO APB gaat uit de lucht | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

APB verscheen in juli na een lange ontwikkeltijd en ontving overwegend negatieve recensies, waardoor ook de spelers wegbleven. De hoge kosten konden door ontwikkelaar Realtime Worlds niet worden terugverdiend, waardoor de studio al kort na het verschijnen in financiële problemen kwam.

Bij de afwikkeling van het failli ement werd onder andere gezocht naar een koper die APB wou overnemen, maar er werd geen geschikte partij gevonden. De curator kijkt nu of er partijen zijn die wel de merknaam en de a ets over willen nemen.

Drie maanden

Wanneer binnenkort de stekker uit de servers getrokken wordt, is APB nog geen drie maanden online geweest. Realtime Worlds bedankt op de website de huidige spelers. "Jullie waren geweldig! We bedanken jullie voor de ondersteuning. De servers zijn nog heel even online, dus doe mee met het feest en zeg vaarwel."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou