‘Gamestudio’s Warner Bros. Interactive in de verkoop’

‘Gamestudio’s Warner Bros. Interactive in de verkoop’

Warner Bros. Interactive wil naar verluidt zijn gamestudio’s verkopen en zou van plan zijn om voortaan licenties van zijn IP’s te verlenen.

Dat meldt Imran Khan van Fanbyte. Hij heeft van meerdere bronnen vernomen dat Warner Bros. na de fusie met Discovery een andere strategie wil toepassen wat betreft games. De gamestudio´s die nu nog onder het bedrijf vallen zouden in de verkoop gaan, terwijl andere spellenmakers Warner zouden kunnen benaderen voor een licentie van een van zijn IP´s.

Khan noemt ook mogelijke kopers voor de studio´s van Warner Bros. Interactive. Hij claimt dat Microsoft, Sony, EA, Take-Two, Tencent, Netease en PUBG Corp geïnteresseerd zijn. Onder de studio’s van Warner Bros. Interactive vallen onder andere Rocksteady Studios (Suicide Squad: Kill the Justice League), NetherRealm Studios (Mortal Kombat), TT Games (Lego Star Wars: The Skywalker Saga), Avalanche Software (Hogwarts Legacy) en Monolith Productions (Middle-earth: Shadow of Mordor).

Het is onbekend of Warner de studio’s onafhankelijk of in bulk wil verkopen. Bij de koop van (een van) de studio’s zijn de IP’s van Warner Bros. in ieder geval niet gemoeid, volgens Khan. Spellenmakers die in de toekomst bijvoorbeeld een Batman- of Suicide Squad-spel willen maken, zouden een licentie kunnen aanschaffen.

Het is ook onbekend of Warner Bros. alle betrokken IP’s wil opeisen en in de toekomst ook licenties voor bijvoorbeeld Mortal Kombat wil verkopen, terwijl die serie sinds 2011 ontwikkeld werd door NetherRealm.

Khan zegt dat hij geen officiële bevestiging heeft gekregen van Warners plannen. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Snoop213 Laat ze maar lekker naar een 3rd party gaan zodat iedereen die games lekker kan blijven spelen.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Dit is al het zoveelste gerucht over de studio's van Warner bros games sinds de overname cq merger met discovery . Als je de vorige geruchten mocht geloven had Ms inmiddels al 10 keer de studio's gekocht. Dus ik neem deze geruchten met een enorme korrel zout. Het hele grote probleem is de licenties, je moet in principe en de studio kopen en de licentie voor langere tijd mee huren omdat deze studios gespecialiseerd zijn in 1 licentie vaak wat het lastig maakt.

0
test

@Lavalera netherrealm was me verteld dat de ip bij de studio blijft, dus verkoopt warner/discovery die studio dan zijn ze de ip kwijt.. Maar ik dacht juist dat discovery niet van de studios af wou na de merger.

0
test

@hulstpower Dat is een goede inderdaad, mortal kombat kan inderdaad met nether realm mee. Je vergeet deze zo snel omdat de rest zoals lego, batman Harry Potter ed allemaal licenties zijn die bij wb als bedrijf liggen voor de films en games. En zoals je zegt heeft Discovery gezegd niet te willen verkopen. Dus daarom geloof ik er ook weinig van.

0

Aanbevolen voor jou