Dit keer gaat het om Michael Abrash, die bij Oculus aan de slag gaat als 'chief scientist', meldt Oculus op zijn blog.

Het is de tweede medewerker in een maand tijd die Valve verliest aan Oculus. Een maand geleden vertrok technicus Atman Binstock al naar het recent door Facebook overgenomen bedrijf. 

Abrash was werkzaam bij Microsoft van 1997 tot 2002, en werkte daarna aan augmented reality-projecten bij Valve. "De overname door Facebook betekent dat virtual reality echt gaat gebeuren in volle glorie", aldus Abrash. "De middelen en toezeggingen op de lange termijn geven Oculus de aanloop die het nodig heeft om de grote problemen van virtual reality op te lossen", vervolgt hij.

Facebook

Deze week werd bekend dat Facebook de fabrikant van virtual reality-brillen overneemt voor 2 miljard dollar; 1,45 miljard euro. Hoewel de overname voor de nodige kritiek heeft gezorgd van gameontwikkelaars, heeft Oculus volgens oprichter Palmer Luckey nu meer vrijheid dan dat het had onder investeerders, omdat Facebook aan de lange termijn denkt. "Veel mensen begrijpen niet hoeveel het kost om dingen te bouwen, met name het bouwen van hardware", aldus Luckey.

Door NUtech/Gamer.nl