Het bedrijf maakt niet duidelijk hoeveel verdachte inlogpogingen er geweest zijn en hoe de inloggegevens bemachtigd zijn. Uit voorzorg zijn echter de wachtwoorden van alle accounts gereset en zijn Twitch-accounts losgekoppeld van Twitter en Youtube.

Gebruikers moeten bij de eerstvolgende keer inloggen hun wachtwoord wijzigen. Het bedrijf adviseert dat ook bij andere sites te doen als daar hetzelfde wachtwoord is gebruikt. Twitch heeft direct de eisen voor het wachtwoord verhoogd. Na klachten zijn die eisen ook direct weer verlaagd naar verschillende tekens en een minimale lengte van acht tekens.

Gegevens gestolen

Volgens het bedrijf zijn geen volledige creditcardgegevens gestolen omdat het bedrijf die niet opslaat. Hooguit zijn de hackers te weten gekomen welke creditcard een gebruiker heeft. Wel is er mogelijk toegang geweest tot gebruikersnamen, wachtwoorden en het ip-adres. Bovendien zijn eventueel de voor- en achternaam, het adres, het telefoonnummer en de geboortedatum ingezien als een gebruiker deze gegevens had ingevuld. De wachtwoorden zijn volgens Twitch altijd versleuteld geweest. 

Door NUtech.