Gaikai is een service die gebruikers in staat stelt om games via een browser te streamen, zonder dat de games zelf moeten worden gedownload of geïnstalleerd. "Gaikai is niet gebouwd voor de hardcore gamer," zegt Perry, "die jongens willen HD, 60 frames per seconde, en wachten gerust anderhalf uur om [de game] te downloaden en te installeren... dat is helemaal niet ons publiek. We proberen nieuwe spelers te bereiken, de honderden miljoenen mensen die nog nooit Mario Kart hebben gespeeld, maar dat wel graag willen. [...]

Ze klikken op games op Facebook, op hun iPhone, op MySpace, op sites met flashgames, en ze hebben spellen als Eve Online, of Spore, of Lego Star Wars niet ervaren. Ze hebben nog geen spelcomputer gekocht, daar zijn ze nog niet. Dat is het publiek dat we willen bereiken, en dat is een hele andere aanpak."

Internetverbindingen

Het publiek waar GaiKai zich op richt, stelt minder strenge eisen aan games dan de hardcore gamer, zegt Perry. Dat publiek hoeft niet per se haar games op een volledig scherm te spelen. Spellen kunnen in een kleinere afmeting worden gespeeld en daardoor zijn er minder problemen met tragere internetverbindingen. Op dit vlak verschilt GaiKai volgens Perry ook van de vergelijkbare service OnLive.

Toch hangt het slagen van GaiKai af van de verbindingsnelheid. Een gebruiker moet geen vertraging opmerken tussen de knoppen die worden ingedrukt en de bijbehorende actie die wordt uitgevoerd in de game. Perry zegt dat de makers van Guitar Hero zich richten op een snelheid van 55 milliseconden tussen actie van de gebruiker en reactie van de game.

Spellen die op GaiKai worden aangeboden zijn volgens Perry echter niet zo gericht op timing als Guitar Hero, daar richt de service zich op een snelheid van maximaal 100 milliseconden. Wanneer gebruikers in een gebied boven deze snelheid uit zouden komen, zegt Perry de dienst niet aan te zullen bieden in die regio totdat er extra servers zijn geplaatst.