GameStop verdient aan digitale downloads op Xbox Series-consoles

GameStop verdient aan digitale downloads op Xbox Series-consoles

Dankzij een samenwerking met Microsoft verdient de Amerikaanse winkelketen GameStop aan elke digitale download die op een verkochte Xbox Series X of Series S wordt gemaakt.

Dat betekent dus dat GameStop geld krijgt voor elke game die digitaal wordt gekocht op een Xbox Series-console die van de winkelketen vandaan komt. Wanneer mensen bijvoorbeeld een Xbox Series X of S kopen bij de winkel en daarna een game als Call of Duty: Black Ops Cold War of Assassin's Creed Valhalla digitaal op de console aanschaffen, gaat een gedeelte van de opbrengsten naar GameStop. Deze afspraak werd naar buiten gebracht door financieel adviesbedrijf Domo Capital Management.

Dit moet de Amerikaanse winkelketen meer motiveren om consoles te verkopen - met name de Xbox Series S, waar geen diskdrive in zit. Winkelketens verdienen normaliter niet zozeer aan verkochte consoles, maar vooral aan verkochte games. Voor de Xbox Series S en de versie van PlayStation 5 zonder diskdrive kunnen echter geen fysieke games gekocht worden. De deal die met Microsoft is gesloten, is dus een slimme oplossing om alle partijen tevreden te houden.

Het is niet bekend of Microsoft soortgelijke afspraken maakt met andere winkelketens binnen of buiten de Verenigde Staten. Ook is niet bekend of concurrent Sony soortgelijke plannen heeft.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Cool!

0

Aanbevolen voor jou