Nieuws
Xbox Series S

GameStop verdient aan digitale downloads op Xbox Series-consoles

Slimme deal motiveert winkelketen om meer consoles te verkopen

Geschreven door Michel Musters op
Dankzij een samenwerking met Microsoft verdient de Amerikaanse winkelketen GameStop aan elke digitale download die op een verkochte Xbox Series X of Series S wordt gemaakt.

Dat betekent dus dat GameStop geld krijgt voor elke game die digitaal wordt gekocht op een Xbox Series-console die van de winkelketen vandaan komt. Wanneer mensen bijvoorbeeld een Xbox Series X of S kopen bij de winkel en daarna een game als Call of Duty: Black Ops Cold War of Assassin's Creed Valhalla digitaal op de console aanschaffen, gaat een gedeelte van de opbrengsten naar GameStop. Deze afspraak werd naar buiten gebracht door financieel adviesbedrijf Domo Capital Management.

Dit moet de Amerikaanse winkelketen meer motiveren om consoles te verkopen - met name de Xbox Series S, waar geen diskdrive in zit. Winkelketens verdienen normaliter niet zozeer aan verkochte consoles, maar vooral aan verkochte games. Voor de Xbox Series S en de versie van PlayStation 5 zonder diskdrive kunnen echter geen fysieke games gekocht worden. De deal die met Microsoft is gesloten, is dus een slimme oplossing om alle partijen tevreden te houden.

Het is niet bekend of Microsoft soortgelijke afspraken maakt met andere winkelketens binnen of buiten de Verenigde Staten. Ook is niet bekend of concurrent Sony soortgelijke plannen heeft.

Dit artikel delen:

Lees meer

Early Access-saves van Baldur's Gate 3 werken niet in uiteindelijke versie 'Cyberpunk 2077-ontwikkelaar moet crunchen sinds mei 2019'
1

Reacties op: GameStop verdient aan digitale downloads op Xbox Series-consoles

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    Improv

    • 15 oktober 2020 13:57
    Cool!

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.