Amerikaanse consumenten kunnen nu al een zogenaamde microconsole aanschaffen, waarmee ze games naar hun televisies kunnen streamen. Vanaf volgend jaar wil OnLive hetzelfde gaan bieden met films. Overigens is het ook mogelijk om games via OnLive naar een pc te streamen, daarbij is geen apart apparaat nodig. Waarschijnlijk zou dit ook voor films mogelijk zijn.

OnLive is alleen verkrijgbaar in de Verenigde Staten. Ergens volgend jaar komt OnLive ook in het Verenigd Koninkrijk uit. Als het daar een succes is, dan zal OnLive ook in de rest van Europa uitgebracht gaan worden.

OnLive

OnLive is een online service waarmee games kunnen worden gespeeld via een server in plaats van dat zij geïnstalleerd staan op de pc van de consument zelf of via een schijfje op een spelcomputer draaien. Omdat de games op externe servers staan hoeven gamers geen dure hardware te hebben om de games te kunnen spelen.

De dienst werkt met een abonnementenmodel. Gamers kunnen passen aanschaffen, waarmee ze een specifieke game een aantal dagen kunnen spelen. Ook is het mogelijk om voor tien dollar per maand onbeperkt te kunnen gamen. Daarbij krijgen spelers toegang tot een breed spelaanbod.