Op vrijdag gingen al geruchten dat rijen voor onder andere Battlefield 3 langer duurden dan de openingstijden van de beurs zelf. Op zaterdag heeft dit fenomeen een vervolg gekregen. Volgens diverse bronnen waren er in de Koelnmesse liefst 100.000 mensen binnen. Dit terwijl er circa 62.000 bezoekers toegelaten hadden moeten worden. Details over het hoe en waarom dit heeft kunnen gebeuren, zijn helaas nog niet bekend. De organisatie heeft zich zelf ook nog niet uitgebreid uitgesproken over de ontstane problemen.

Volgens GameCloud reden ambulances af en aan omdat mensen onwel werden door de drukte en warmte. De organisatie zegt zelf op Twitter dat de deuren inderdaad vanwege veiligheidsredenen gesloten dienden te worden. Bij de zuidelijke ingang van het beursgebouw werden drankjes uitgedeeld om verdere problemen te voorkomen.

Hoe de organisatie zondag omgaat met de grote bezoekersaantallen is nog niet bekend. Traditioneel is zondag de bestbezochte dag, zeker omdat er dan ook een familie-aanbieding geldt, waarbij twee volwassenen en drie kinderen voor twintig euro naar binnen kunnen.