De laatste tijd zijn er steeds meer games in het MMORPG genre die de eindstreep niet halen. Zo cancelde Microsoft onlangs de Xbox MMORPG True Fantasy Live Online en de PC-game Mythica, maar ook de toekomst van een spel als The Matrix Online was even onzeker toen Ubisoft zich van het project terug trok.

Nu is het met de MMORPG in het Matrix universum goed afgelopen omdat Sega zich als uitgever aanmeldde, maar de andere MMORPG van Sega is een minder glorieuze toekomst beschoren. Warhammer Online is namelijk door Games Workshop, die de rechten op het bordspel in haar bezit heeft, afgevoerd. Dit omdat het spel al teveel geld gekost heeft en het er niet op lijkt, dat het een lucratieve game zal gaan worden. Op de officiële website staat het volgende te lezen:It is with a great deal of sadness that I have to inform the community that we have decided to discontinue the development of Warhammer Online and will be closing down this website with immediate effect. This has been a difficult and painful decision but it was taken following a following a full review of the progress of the game, costs to date and future costs of the project. As a result both Games Workshop and Climax Development Limited, the computer games developer, have agreed to terminate the development project.

Warhammer Online wordt ontwikkeld door Climax en zou oorspronkelijk worden uitgegeven door Microsoft, dat zich vorig jaar terug trok uit het project. In mei vorig jaar kondigde Sega aan dat het het spel zou uitgeven. Sega heeft nog niet gereageerd op het cancellen van de titel, maar verwacht wordt dat ze snel met een officiële statement komen.