Goed nieuws voor jongeren die absoluut geen zin hebben om hun games neer te leggen en hun huiswerk te gaan maken; je kan nu namelijk als excuus aandragen dat een paar uur gamen per dag goed is voor je ogen. Dit is de conclusie van een onderzoek dat is uitgevoerd door de Amerikaanse universiteit van Rochester.

Tijdens het onderzoek hebben twee groepen studenten die uit zichzelf weinig tot geen games speelden een hele maand lang een paar uur per dag gegamed. De ene groep kreeg first person shooters en racegames voor hun kiezen, met veel visuele effecten en snelle acties. De andere groep hield zich bezig met rustige, simpelere games die weinig inspanning vragen van de visuele hersencapaciteit.

De onderzoekers konden na de test concluderen dat de eerste groep bij een standaard ogentest tot wel twintig procent beter scoorde dan de groep die simpele games had gespeeld.

"Actiegames vragen veel van ons visueel vermogen en de hersenen passen zich hierop aan,” vertelt Daphne Bavelier van de universiteit van Rochester. “Deze aanpassing wordt meegenomen in andere activiteiten en zelfs in ons dagelijks leven.”