Crash Bandicoot Nitro Kart is de duurste game, maar tegelijkertijd ook de meest verkochte game uit de online winkel. Tap Tap Revenge, van ontwikkelaar Tapulous, is volgens Apple de populairste gratis titel.

Tegenstrijdigheden

Analistenbureau comScore heeft vorige week echter andere statistieken naar buiten gebracht. Volgens hen is Tap Tap Revenge over het geheel gezien de meest gedownloade game.

Dit komt volgens comScore's Jaimee Steele waarschijnlijk doordat het bureau kijkt naar het aantal mensen dat een game koopt in plaats van naar het aantal downloads. "Het zou kunnen dat Apple bepaalde cijfers twee keer meetelt wanneer er bijvoorbeeld een update verschijnt." Ook heeft comScore de cijfers van maart en april nog niet meegeteld.

Verontrust

Trip Hawkins, de oprichter van Electronic Arts en The 3DO Company, denkt dat Sony en Nintendo verontrust zijn over het succes van de iPhone als gameplatform. "Het is met afstand het meest effectieve platform. We verdienen net zoveel geld met het uitbrengen van een game op de iPhone als wanneer we deze zouden uitbrengen op honderd verschillende telefoons."

Hawkins leidt op dit moment Digital Chocolate. Vier van de games die het bedrijf op de iPhone uitbracht werden binnen honderd dagen tien miljoen keer gedownload.