Met Games on Demand for Windows is het mogelijk om met behulp van een creditcard of Microsoft punten volledige games die ook in de winkels liggen te downloaden. Deze kunnen vervolgens overal en altijd geïnstalleerd worden, zolang er Games for Windows LIVE op de PC staat en met de betreffende account ingelogd is.

"Met Games on Demand wilden we niet gewoon de beschikbaar digitale distributiediensten kopiëren. We hebben onszelf uitgedaagd om een geïntegreerd platform te leveren dat volledig gebruik maakt van de unieke mogelijkheden die de Live-diensten bieden", aldus Mike Ybarra, algemeen directeur van de LIVE Engagement Services. "Ons doel was altijd om een naadloze online gaming ervaring voor de Windows-community te creëren, en Games on Demand is een grote stap in die richting."

Games

De eerste titels die via Games on Demand for Windows aangeboden moeten worden zijn onder andere Resident Evil 5, Red Faction: Guerilla, Battlestations: Pacific en World of Goo. Daarnaast zal via het platform gratis een vernieuwde versie van het puzzelspel Tinker aangeboden worden, die eerder alleen exclusief beschikbaar was als extraatje voor Windows Vista Ultimate-bezitters.

Microsoft heeft nog niet bekendgemaakt hoeveel de spellen via Games on Demand gaan kosten of welke titels in de toekomst verwacht kunnen worden.