Update: In Duitsland wil men transparanter zijn over lootboxen in games

Update: In Duitsland wil men transparanter zijn over lootboxen in games

Update: In Duitsland is men van plan om duidelijker weer te geven wanneer games lootboxen bevatten.

In eerste instantie meldden diverse media dat men in Duitsland een nieuwe wet overwoog waarbij games met lootboxen alleen nog maar speelbaar zouden zijn door volwassenen. Dit blijkt echter incorrect te zijn.

Op de website van het parlement is het gedeelte van de beschrijving dat specifiek over lootboxen gaat weggehaald. Er valt nu wel te lezen dat leeftijdscategorieën voor games duidelijker moeten aangeven wanneer er zogenaamde "kostenvallen" voor spelers zijn, waaronder lootboxen ook kunnen vallen.

Oorspronkelijk bericht:
Duitsland wil deze lente een wetgeving introduceren waardoor games met lootboxen alleen voor spelers van achttien jaar en ouder beschikbaar zijn.

De Duitse krant Der Spiegel meldt dat het Duitse parlement een wetsvoorstel heeft aangenomen om dit te bewerkstelligen. Het gaat om een vernieuwde versie van de Jugendschutzgesetzes, een wet die de jeugd moet beschermen. De wet moet nog wel worden goedgekeurd door de federale regering van Duitsland.

In het nieuwe wetsvoorstel wordt voornamelijk gesproken over de risico's van gokachtige spelmechanismen in games. Er wordt vooralsnog niet letterlijk gemeld dat spellen met lootboxen alleen voor volwassen spelers beschikbaar komen, maar een advocaat meldt aan de krant dat dit wel het waarschijnlijke gevolg is.

Gameseries als Fifa bevatten lootboxen, maar worden voor nu nog voor spelers van drie jaar en ouder beschikbaar gesteld. Om aan de toekomstige wet te voldoen zou dat moeten veranderen naar 18+, of zou uitgever Electronic Arts de lootboxen uit de game moeten verwijderen. 

Fifa Ultimate Team
EA Sports FC24

EA Sports FC24 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

EA gaat nooit hun zeer lucratieve "surprise mechanics" uit FIFA halen. Wat ze waarschijnlijk zullen doen is FIFA en andere lootbox games in twee versies beschikbaar stellen om zo maximaal te kunnen verdienen. Hopelijk volgt Nederland ook met een soortgelijk wetsvoorstel, want het blijft gokken.

0
test

@StormFox Zelfs dan hakt het er voor EA flink in, want in die 18- versie hebben ze dan dus geen microtransacties. En, wilde gok, ik heb wel het idee dat het JUIST die gamers onder de 18 zijn die veel uitgeven aan microtransactions. Ben heel benieuwd wat voor effect dit gaat hebben op de gameindustrie.

0
test

@WvA Het zal precies zo gaan zoals bij Tiktok en facebook waarbij kinderen officieel gezien hun leeftijd er niet op mogen, maar toch gewoon doen. Kinderen zullen daarom alsnog de 18+ FIFA versie bemachtigen maar dan ligt de verantwoordelijkheid bij de ouders.

0
test

@StormFox Overheid moet loot boxes etc. gewoon officieel aanwijzen als gokken, en als gevolg bestaande wetgeving omtrent gokken erop loslaten.

0
test

@poklaan Precies!

0
test

Het artikel is inmiddels van een update voorzien!

0

Aanbevolen voor jou