Games installeren mogelijk op Nintendo 3DS | Gamer.nl

Games installeren mogelijk op Nintendo 3DS | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Volgens Nikkei kunnen er meerdere spellen opgeslagen worden op het interne geheugen van de 3DS en kan er via een menu tu en games gewi eld worden. Anders dan met bijvoorbeeld de Playstation 3 en Xbox 360 hoeft er geen cartridge van het spel in de 3DS te zitten om de spellen te spelen. Het systeem is zodoende vergelijkbaar met dat van de PSP Go, die helemaal gaan externe informatiedragers meer gebruikt.

Piraterij

De nieuwe functie lijkt opmerkelijk in het licht van de problemen die Nintendo heeft met piraterij. R4-kaarten voor Nintendo DS vinden gretig aftrek. Consumenten kunnen onbetaald spellen downloaden en met deze kaartjes afspelen. Doordat het op 3DS mogelijk is om spellen te installeren, is het denkbaar dat gedownloade spellen direct op de 3DS gezet kunnen worden, waardoor een R4-kaart niet meer nodig is. Dit gevaar is de reden dat geïnstalleerde spellen op de Xbox 360 niet zonder gamedisc afgespeeld kunnen worden. Overigens gaat dit niet op voor de PSP Go; op dat apparaat kunnen spellen alleen geïnstalleerd worden, en de beveiliging van Sony's handheld is vooralsnog niet te omzeilen. Nintendo heeft eerder al aangegeven strenger te gaan optreden tegen softwarepiraterij.

Al het nieuws live vanuit Los Angeles: Gamer.nl/E3


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou