'Games hebben slechte invloed op liefdesleven' | Gamer.nl

'Games hebben slechte invloed op liefdesleven' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

1500 gamers werden via een poll ondervraagd. “Het lijkt erop dat wanneer er een gameconsole aanwezig is er drie personen in een relatie zitten. Het lijkt er op dat de virtuele wereld de echte wereld over neemt”, was de conclusie van het onderzoek.

De krant, The Daily Mail, geeft aan in een bericht dat vijf procent van de gamers toegeeft dat hun relatie ten koste gaat van gamen. Het is zelfs zo dat de helft van de vrouwen van gamers ‘jaloers’ is op de tijd die hun man achter een console doorbrengt. Eén op de tien mannen heeft zelfs aangegeven dat ze ‘gamen’ verkiezen boven een pa ionele avond.

Volgens het onderzoek zijn de Call of Duty-reeks, Football Manager-reeks en Grand Theft Auto-reeks de grootste boosdoeners als het aankomt op problemen in een relatie.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou