'Games centraal bij nieuwe Apple TV' | Gamer.nl

'Games centraal bij nieuwe Apple TV' | Gamer.nl

De nieuwe versie van de Apple TV krijgt een sterke focus op games. Apple hoopt liefhebbers van casual games over te halen zijn settopbox te kopen. Dat stelt althans de New York Times maandag op basis van anonieme bronnen die bekend zijn met de plannen van Apple.

Verwacht wordt dat het Amerikaanse bedrijf woensdag de nieuwe Apple TV toont, op een evenement waar ook de iPhone 6S zijn opwachting zal maken. De nieuwe settopbox krijgt volgens de krant betere specificaties, zodat de grafische prestaties in games beter zijn. Ook kan de afstandsbediening worden gebruikt als controller en heeft de nieuwe Apple TV een eigen appwinkel om games uit te downloaden.

Volgens eerdere geruchten heeft de afstandsbediening van de Apple TV niet alleen knoppen, maar ook een soort touchpad. Bovendien zou de afstandsbediening net als Wii-controllers bewegingsgevoelig zijn.

Vermoedelijk wil Apple niet de concurrentie aangaan met liefhebbers van consoles als de Xbox One en Playstation 4, maar richt het bedrijf zich op minder fanatieke gamers. Smartphones als de iPhone zorgden al voor een explosie in het gebruik van casual games.

Apple is niet de eerste die mobiele games via een settopbox naar de televisie wil brengen. Onder meer Nvidia verkoopt al een Android-settopbox met een speciale controller voor games. De Ouya, een op Kickstarter gelanceerd Android-apparaat dat aan een tv kon worden gekoppeld, werd tijdens zijn crowdfundingcampagne veel gesteund, maar kreeg daarna te maken met slechte recensies en tegenvallende verkopen.

Volgens de New York Times krijgt de nieuwe Apple TV een prijs "vanaf 150 dollar". Het is onduidelijk wat er anders is aan de duurdere modellen die Apple zal aanbieden.

Door NU.nl

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou