Gamers verkiezen fysieke kopie boven digitale distributie | Gamer.nl

Gamers verkiezen fysieke kopie boven digitale distributie | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Uit het onderzoek, dat gehouden werd onder duizend mensen, blijkt dat 64 procent van de gamers een fysieke kopie verkiest boven een digitale kopie. Volgens Ian Bramley, de directeur van het onderzoeksbureau, is een van de redenen hiervoor dat gamers hun spellen later weer kunnen doorverkopen.

Kwijtraken

Daarnaast zouden spelers volgens Bramley ook bang zijn digitale versies kwijt te raken. "Spellen op een fysieke schijf hebben een lange en gevestigde historie en dat maakt dat een omslag niet makkelijk te maken is, zeker als gamers een fysieke collectie opbouwen uit angst voor het kwijtraken van digitale versies."

In 2009 bleek uit onderzoek door de NPD Group nog dat ongeveer 75 procent van de gamers liever een fysieke kopie van een spel koopt dan dat zij een spel downloaden. Daaruit is te concluderen dat digitale distrubtie toch in een aardig tempo terrein wint.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou