Nieuws
Ninja Gaiden

Gamers teleurgesteld met pc-versie Ninja Gaiden: Master Collection

Het lijkt om een gemakzuchtige consoleport te gaan

Geschreven door Michel Musters op
De pc-versie van het vandaag uitgekomen Ninja Gaiden: Master Collection valt niet goed in de smaak bij gamers.

De pc-versie is verkrijgbaar op Steam, en het is voor het eerst dat de moderne Ninja Gaiden-reeks op pc beschikbaar is. Kort na de lancering van het spel bracht Team Ninja een ongebruikelijke gids uit op de Steam-pagina van de game, waarin wordt uitgelegd hoe de game in full-screen gespeeld kan worden en hoe de resolutie van het spel aangepast kan worden.

Dat komt omdat Ninja Gaiden: Master Collection geen optiemenu heeft voor bovenstaande aanpassingen. Om de game in full-screen te spelen, moeten spelers op het vergroot-icoontje rechts bovenin drukken, vergelijkbaar met een webbrowser. Door de Escape-knop in te drukken wordt full-screen weer uitgezet.

De enige manier om de resolutie van de game aan te passen is in de opties van het spel in Steam zelf te gaan. Het kan dus niet in-game. Er kan gekozen worden tussen 720p, 1080p en 4k. Verdere grafische opties kunnen er niet gekozen worden. 

Ook muis- en toetsenbordondersteuning lijkt te ontbreken, waardoor gamers hebben geconcludeerd dat het een onaangepaste overzetting van de consoleversie van de game is. De game krijgt daardoor wisselvallige reviews van spelers op Steam.

Ninja Gaiden: Master Collection is nu verkrijgbaar op Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One en Steam. De collectie bevat Ninja Gaiden Sigma, Ninja Gaiden Sigma 2 en Ninja Gaiden 3: Razor’s Edge. Daarnaast zit eerder verschenen downloadbare content ook in het pakket.

Dit artikel delen:

Lees meer

Britse en Duitse voetballers komen naar Fortnite Toekomstige E3 combineert mogelijk virtuele en fysieke elementen
3

Reacties op: Gamers teleurgesteld met pc-versie Ninja Gaiden: Master Collection

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Markus88

  • 10 juni 2021 12:10
  Ik heb meer dan 1000 uur in ninja gaiden 2 op de xbox360 zittenn. Ben een echte fan zou je kunnen zeggen. Maar de pc port? Jezus wat slecht. De game kan niet eens in fullscreen?. Ja je kunt het beeld wel in fullscreen krijgen maar dan is het nog steeds "houterig" ondat je voelt dat het nog steeds niet fullscreen is. Speelt voor de rest prima maar dit moet wel 1 van de meest luie port zijn die ik ooit heb gespeeld. Heel jammer dit!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  SuperDre

  • 10 juni 2021 12:35
  Dat klinkt toch wel heel erg lui, niet eens de moeite nemen om dit ingame te kunnen laten aanpassen (desnoods dat die daarna weer opnieuw start), en ik zou juist zeggen dat fullscreen eigenlijk de default zou moeten zijn, ipv windowed starten.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Fpsbig

  • 10 juni 2021 13:00
  geen eens muis en keyboard support jesus he dat is wel heel triest. ik snap dat het echt een spel is voor een controller, maar het is wel heel erg lui om niks in te bouwen voor je muis en kb.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.