Bittner raakte vijftien jaar geleden betrokken bij een auto-ongeluk en is sindsdien minder goed in staat om zijn lichaam te bewegen. Bittner is een fervent gamer en speelt onder meer Call of Duty: Modern Warfare 2, waarin hij een score van 30-0 wist te halen, ondanks zijn fysieke beperking. 

Toch loopt hij regelmatig tegen problemen aan, met name door het feit dat veel games geen optie hebben om de knoppen die aan de verschillende acties zijn toegewezen naar eigen voorkeur in te stellen. Zo is de afstand tussen de schietknop en de knop voor het vizier in Modern Warfare 2 te groot voor Bittner en kan hij hierdoor niet ingezoomd op zijn tegenstanders vuren. 

Lotgenoten

Omdat Bittner niet de enige is met deze problemen besloot hij onlangs een petitie te starten die lotgenoten oproept om ook hun beklag kenbaar te maken. De petitie is inmiddels ondertekend door drieduizend mensen. Als er tienduizend digitale handtekeningen gezet zijn zal Bittner de petitie aanbieden aan ontwikkelaars en producenten van spelcomputers.