Na het vele commentaar op de 'monopoliepositie' van EA, zijn er twee gamers uit de Verenigde Staten die het niet bij klagen willen laten. Twee fans van het American Football-genre hebben namelijk EA aangeklaagd wegens een monopolie binnen dit genre.

Hoewel er tot 2004 nog American Football-games gemaakt werden door 2K games, een dochterstudio van Take Two, heeft  EA in 2004 de rechten voor zowel de NFL- en de NCAA licentie weten te bemachtigen. Dit betekende dat er geen American Football-games met een echte licentie gemaakt konden worden door andere ontwikkelaars. Tevens zijn de twee gamers die EA aangeklaagd hebben van mening dat er geen markt is voor een American Football game zonder licentie.

De overnamepogingen van EA richting Take Two worden ook door de aanklagers onder de loep genoemen. Op het moment dat EA zou slagen in de overname van Take Two, zal ook 2K Games onder EA vallen. In dat geval zal de resterende realistische concurrentie volledig verdwijnen.

Hoewel de uitkomst hiervan is te voorspellen, is het opmerkelijk dat er nog steeds fans die het vanuit hun positie op durven nemen tegen een bedrijf van deze grootte.

Met dank aan SultanAbdel voor het melden van dit nieuws