Vorige maand besloot EA’s EAsy divisie om de schade te verminderen van een aantal betaalde in-game wapens, om zo de balans van Battlefield Play4Free te verbeteren. Kopers van de digitale voorwerpen waren boos omdat ze hun geld niet terugkregen.

In een antwoord op het officiële forum van het spel onderkende EAsy de problemen: "‘legacy’-toevoegingen hebben de wapens te sterk gemaakt, waarbij de balans significant werd aangetast. (…) Om de balans en het spelplezier voor iedereen te herstellen, verwijderen we alle ‘legacy’-toevoegingen uit het spel. Bestaande eigenaren van de ‘legacy’-toevoegingen zullen er iets voor terugkrijgen. We zullen al jullie bestaande basiswapens inruilen voor nieuwe unieke ‘+3’-versies."

Nog steeds ontevreden

Na deze statement bleef er nog steeds veel ontevredenheid bestaan in de community. Dit leidde ertoe dat EAsy nu opnieuw de spelers tegemoet probeert te komen. "Omdat we Battlefield Play4Free continu willen verbeteren, luisteren we naar jullie feedback en reageren we. De volgende paar weken zullen we een aantal veranderingen aan de ‘+3’-wapens implementeren die door de community aangevraagd waren. Zo wordt de schade vergroot in alle gebieden van de ‘+3’-wapens en de hoeveelheid ammunitie verhoogd."

Een aantal spelers is nog steeds niet tevreden. Volgens Electronic Arts zit geld terug er echter niet in, waarbij ze verwijzen naar de Battlefield Digital Services Agreement.