Het MLG Columbus 2011 - een groots toernooi dat plaatsvindt van 3 tot en met 5 juni - is het eerste toernooi dat via dagelijkse samenvattingen en beelden breed wordt uitgemeten op Gamer.nl. In aanloop naar het toernooi plaatst Gamer.nl artikelen over de spelers van MLG en de games die er worden gespeeld.

In de grote Amerikaanse steden vinden steeds vaker professionele gametoernooien plaats. Onder supervisie van MLG nemen de allerbeste gamers het tijdens deze evenementen tegen elkaar op. Wat voor velen als hobby gezien wordt, is voor deze spelers een full-time baan waarmee ze hun brood verdienen. Duizenden toeschouwers bezoeken deze evenementen om het spektakel van dichtbij te beleven. Online gaming is ongekend populair en wereldwijd groeit gaming uit tot een professionele sport.

“Het is onze missie om competitief gamen over te brengen op een grote schare fans en gamers over de hele wereld”, aldus Sundance DiGiovanni, mede-oprichter en CEO van Major League Gaming. “We zijn nu het meest dominante, competitieve gamesmerk en met Gamer.nl als partner kunnen we de gamesport in Nederland nog beter als een professionele sport op de kaart zetten.”

Het startschot wordt vandaag gegeven met een artikel dat precies uitlegt wat MLG inhoudt. Op deze manier kunnen zowel fans als nieuwkomers genieten van onze verslagen van het toernooi in juni.