De iPad-applicatie is een voor aanrakingen geoptimaliseerde versie van de website. Dat betekent dat gebruikers razendsnel door de nieuwsitems, artikelen en video's kunnen gaan. Verder is het mogelijk zelf te reageren op nieuws, artikelen en video's, en is het volledige gamesarchief toegevoegd aan de applicatie.

De iPad-applicatie zit in een universele build met de iPhone-applicatie. Mochten gebruikers de iPhone-applicatie dus al hebben, dan kunnen ze door de iPad te synchroniseren met iTunes de applicatie er eenvoudig opzetten. De twee versies verschillen wel helemaal van elkaar, en zijn geoptimaliseerd voor het apparaat waarop de app wordt gebruikt. Zo komen vooral de video's in hoge resolutie beter tot hun recht op de iPad.

iPhone

Ook de iPhone-versie is door deze lancering aangepast. Zo zijn er enkele dingen in het design aangepast. Daarnaast kunnen mensen met een Gamer.nl-account nu zelf reageren op berichten vanuit de app, zijn alle artikelen van de website ook te vinden in de app en zijn er optionele push-notificaties toegevoegd, die middels een getal op het icoon aangeven of er nieuwe updates zijn.

Voor zowel de iPad als iPhone geldt dat er in de komende maanden nog diverse updates doorgevoerd zullen worden op basis van feedback vanuit de bezoekers van Gamer.nl. Over Windows Phone 7- en Android-versies van de Gamer.nl-applicatie wordt nog steeds gesproken. Beide platformen zijn voor Gamer.nl belangrijk en zullen dus niet vergeten worden. Gebruikers van die besturingssystemen kunnen tot die tijd gebruik maken van de mobiele website, m.gamer.nl.