Voor het eerst te zien en horen op Lowlands: Games in concert. Onder leiding van dirigent Jurjen Hempel speelt het 60-koppige Metropole Orkest muziekstukken van topgames als als Metal Gear Solid 2, Killzone en World of Warcraft. Hempel heeft een internationale reputatie op het gebied van hedendaagse muziek en dirigeert regelmatig op grote muziekfestivals. De populaire Nederlandse band The Sheer speelt live mee, net als zangeres Floor Jansen van After Forever en het koor PA'dam. Samen maken zij van de virtuele gamemuziek een unieke live-act, begeleid door imposante visuals. Het concert zal plaatsvinden in de Alpha-tent: de grootste Lowlandstent met een capaciteit van 15.000 bezoekers. Daarmee is Games in Concert in één klap het grootste gameconcert ter wereld.

Games in Concert is het eerste grootschalige gameconcert in Nederland. Het is een initiatief van NCRV Radio en de website Gamer.nl en beleefde op 26 november 2006 haar succesvolle debuut in Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht. Tijdens de aflevering van het NCRV-radioprogramma Bring it on! op 3FM op 26 augustus zullen delen van het concert te horen zijn.

 

Een uitgebreid Lowlands programmaoverzicht zal als Volkskrantbijlage verschijnen op woensdag 25 juli 2007.  

 

A Campingflight to Lowlands Paradise 2007, 17 18 19 augustus 2007, Evenemententerrein Walibi World Biddinghuizen.

Ticketinfo: € 125,- (3 dagen festival incl. kamperen met tent, parkeren, pendelbus, excl. servicekosten); Combi-ticket: € 144,50 (idem + 3 dagen toegang tot Walibi World tijdens het festivalweekend OF 1 dag toegang tot Walibi World op een datum naar keuze in 2007 met uitzondering van donderdag 16 augustus en maandag 20 augustus).

Camper Camping-ticket: € 35 ,- (geldig voor 1 camper/caravan + 1 (voor)tent op max 30m2, excl servicekosten). Te koop zolang de voorraad strekt.

Kaartverkoop door Ticket Service via de grotere postkantoren, Free Record Shops, VVV`s, GWK`s, AUB Ticket Shop, 0900-300.1250 (€ 0,45 p.m.), www.ticketservice.nl en de bekende Lowlands voorverkoopadressen. Kaartverkoop in Belgie door FNAC via de filialen, Ticket Fnac 0900 00 600 (€ 0,45/min.) en www.fnac.be.   

A Campingflight to Lowlands Paradise 2007 wordt mede mogelijk gemaakt door: Grolsch & Essent.

NOTE: Om verwarring te vermijden; Games in Concert Lowlands is niet het vervolg op Games in Concert dat November 2006 in Vredenburg werd opgevoerd, maar een concert van de beste nummers van vorig jaar. Over een GiC 2007 zullen eventueel later mededelingen worden gedaan. De datum en het tijdstip van Games in Concert Lowlands zal ook los worden aangekondigd.