In de app, die nu van iTunes en in de App Store te downloaden is, kunnen gebruikers het laatste nieuws lezen, video's bekijken en de laatste gamereviews van Gamer.nl lezen. De content is via Twitter, Facebook en e-mail bovendien eenvoudig te delen. Daarnaast heeft de app toegang tot de complete gamedatabase van Gamer.nl, compleet met samenvattingen en screenshots van de vele spellen.

Met de lancering van de Gamer.nl iPhone app is de ontwikkeling nog niet af. Op dit moment wordt er al gewerkt aan een tweede versie van de app en een iPad app. De tweede versie zal een aantal nieuwe functionaliteiten met zich meebrengen, zoals de mogelijkheid om te reageren. Ook zal er in die versie meer game-informatie te vinden zijn en alle artikelen bevatten die ook op de website van Gamer.nl te vinden zijn, waaronder previews, achtergronden en columns.

Andere platformen

Gamer.nl heeft gekozen om eerst een app te maken voor Apple's mobiele apparaten, omdat uit statistieken is gebleken dat iOS het populairste mobiele besturingssysteem is onder zijn bezoekers. Hoewel er nog geen definitieve plannen zijn, is het mogelijk dat er in de toekomst ook een app komt voor andere mobiele besturingssystemen, zoals Android en Windows Phone 7.

Update

Het kan gebeuren dat niet alle video's werken op de Gamer.nl iPhone-app. Hier wordt op dit moment aan gewerkt en dit gaat opgelost worden zonder dat er een nieuwe versie gedownload hoeft te worden.