Het Festival of Games is het meest effectieve evenement voor de Nederlandse game-industrie en combineert een congres, het match-making evenement Pitch & Match, een Expo en de grootste carrièrebeurs voor games uit Europa. Het congres wordt in 2011 ondersteund door Gamer.nl en GamesIndustry.biz. Het evenement in 2010 trok meer dan 2000 bezoekers, van 180 bedrijven uit 25 landen.

Het thema van dit jaar is Games Anywhere: de game-industrie en distributieplatformen veranderen de manier waarop mensen aan games komen en ze spelen. De industrie verandert snel door de opkomst van sociale netwerksites als gameplatforms, de toenemende populariteit van smartphones, cloud computing en interactieve televisie. Festival of Games begeleidt je dit jaar in het veranderende landschap met sessies die zich niet alleen op de laatste trends richten, maar vooral hoe deze trends de dagelijkse zaken veranderen. Sprekers als Tom DuBois van OnLive, Patrick Liu van DICE (EA) en Jurian van der Meer van Endemol Games behoren tot de meer dan twintig sprekers die de twee dagen aanwezig zullen zijn.

Gamer.nl helpt mee met het vinden en begeleiden van de diverse sprekers en zal uitgebreid verslag doen van het Festival of Games. Door middel van interviews met de sprekers, een blik achter de schermen via columns van de organisatoren, acties met Gamer.nl-bezoekers en een uitgebreid verslag van het evenement zelf, kan heel gamend Nederland dit jaar genieten van dit unieke festival.

“Festival of Games en Gamer.nl is een perfecte en volstrekt logische combinatie”, aldus Michel Musters, hoofdredacteur van Gamer.nl. “Gamer.nl spreekt een hele brede doelgroep aan, maar de voorwaarde is dat de bezoeker enthousiasme heeft voor games en de game-industrie. Hetzelfde geldt voor Festival of Games. Daarnaast blinkt Gamer.nl uit in het voorzien van nieuws voor werknemers uit de game-industrie en onze samenwerking met Festival of Games moet dit alleen maar bevestigen.”