In het magazine wordt de Xperia Play van top tot teen bekeken en beschreven. Daarnaast worden natuurlijk de diverse games die er voor verkrijgbaar zijn behandeld, van PlayStation-games tot Android-games. Natuurlijk behandelen we de Xperia Play ook nog uitgebreid op Gamer.nl.

Het magazine heeft een oplage van 301.000 stuks en wordt van 23 maart tot en met 8 april verspreid naar abonnees van diverse bladen van Sanoma Uitgevers, namelijk Autoweek, Playboy, KIJK, Panorama, Nusport, TV Film, Formule 1 en MOTOR. Daarnaast kun je de Gamer.nl Android Gaming Special ophalen bij een T-Mobile Store bij jou in de buurt.

Aanstaande maandag (28 maart) maak je kans op een gratis Xperia Play. Dan worden er namelijk exemplaren weggegeven in twee vestigingen van The Phone House: in Den Haag (Venestraat 45, van 18.00 tot 21.00 uur) en in Apeldoorn (Hoofdstraat 91, van 18.00 tot 21.00 uur). Hier moet je je zo origineel mogelijk verkleden als je favoriete game-personage. Natuurlijk kun je de Xperia Play daar ook uitproberen. De Xperia Play kun je ook via de Phone House Facebook-pagina winnen. The Phone House heeft in Nederland het recht om de eerste exemplaren van de Xperia Play te verkopen. Het gaat om in totaal 150 stuks die exclusief  eerder worden verkocht.