'Gameplay Soul Calibur V sneller dan vorige delen' | Gamer.nl

'Gameplay Soul Calibur V sneller dan vorige delen' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Er zijn redelijk wat aanpa ingen gemaakt aan de gameplay in vergelijking met deel 4", vertelt Tago. "De snelheid is verhoogd, combo's zijn makkelijker uit te voeren en kunnen aanvallen sneller uitgevoerd worden." Volgens Tago voelde de gameplay in deel vier soms zwaar aan, "vooral wanneer je online speelde". "We willen gameplay dat sneller en responsiever is", vertelt hij. "De hardcore fans zijn mi chien bang dat we hierdoor de e entie van Soul Caliburs gameplay kwijtraken, maar dat is niet het geval." Volgens Tago is de verandering ook iets positiefs voor nieuwe spelers, omdat men minder lang moet wachten tu en aanvallen.

Nieuwe generatie

Tago vertelt ook dat deel vijf het begin van een nieuwe generatie vechters moet voorstellen. Zo konden deel een tot vier gezien worden als één verhaal. "Met het nieuwe deel willen we een verandering in generatie aanbrengen door een nieuw verhaal te introduceren." Zo speelt het verhaal van deel 5 zich 17 jaar na deel 4 af en is Siegfried, die vaak als hoofdpersoon werd gezien, nu 39 jaar. Daarnaast maakt Patroklos, de zoon van Sophitia, voor het eerst zijn opwachting. Zijn vechtstijl lijkt veel op Sophitia's, maar is volgens Tago "scherper en behendiger".

Tago bevestigde tevens dat het ook in deel vijf weer mogelijk is om zijn eigen personage te creëren. Daarnaast zal de game een aantal gastpersonages bevatten, welke dit zijn verklapt Tago echter nog niet. In voorgaande games maakten onder andere Link uit The Legend of Zelda, Heihachi Mishima uit Tekken en Yoda en Darth Vader uit Star Wars hun opwachting.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou