Gameplay-beelden getoond van World War Z | Gamer.nl

Gameplay-beelden getoond van World War Z | Gamer.nl

Er zijn op de E3 nieuwe gameplay-beelden getoond van World War Z van Saber Interactive.

In 2013 kwam de film World War Z uit met Brad Pitt in de hoofdrol. Van deze film was er al eerder een mobiele game uitgekomen voor Android en iOS. Afgelopen maand kwam er een filmische trailer uit van een nieuwe World War Z-game die in de maak is.

Op de E3 is vandaag een demo getoond van deze nieuwe World War Z-game. Het is een third-person, 4 player coöperatieve zombiegame. Hierbij is het de bedoeling dat je hordes van zombies overleeft, waarbij je verdedigingswerken kunt bouwen tu en de hordes door.

"Wij publiceren de game zelf. We gingen naar Paramount voor de licentie omdat we het gevoel hebben dat het de intensiteit bevat die wij in de game willen," vertelt Oliver Hollis, een designer bij Saber Interactive.

De ontwikkelaar wilde de focus niet leggen op het verhaal in de film, maar juist een eigen verhaal creëren. Het verhaal kent drie episodes, een episode in New York, een aflevering in Moskou en een in Jeruzalem. Elk deel heeft drie hoofdstukken die het verhaal van de overlevenden vertellen.

Een hoofdstuk duurt ongeveer 20 minuten, waardoor een episode een uur duurt. Met drie afleveringen duurt deze game dus drie uur. Echter geeft de ontwikkelaar aan dat de game gebouwd is om spelers steeds weer terug het spel in te trekken.

"Als je van de film houdt is dit ook wat voor jou," vertelt Hollis. Vervolgens laat hij weten dat het een arcade-shooter is die erop gericht is spelers een voldaan gevoel te geven".

De ontwikkelaar geeft ook aan dat er een PVP-modus komt. Hierin kunnen spelers elkaar tegenwerken maar ook samenwerken om de horde van zombies te overleven.

De game is ook solo speelbaar, waarbij de andere drie personages bestuurd worden door AI. Saber Interactive heeft voorheen onder andere NBA Playgrounds gemaakt. De releasedatum is onbekend. De game komt uit op de PS4, Xbox One en pc.

Dit artikel is geschreven door Anil Can Boran.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou