GameOven kondigt mobiele game Jelly Reef aan | Gamer.nl

GameOven kondigt mobiele game Jelly Reef aan | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

In Jelly Reef besturen spelers de richting van de zeestromen. Door middel van touchbesturing geven zij zo richting aan zwermen kwallen. De kwallen starten in het ondiepe en moeten naar de oceaanbodem geloodst worden. Tijdens het spelen komen verschillende zeedieren om hulp vragen.

Jelly Reef komt eind dit jaar uit voor Windows Phone. In 2015 volgen iOS- en Android-versies. De game is speelbaar op zowel smartphones en tablets.

Game Oven presenteerde het concept van Jelly Reef drie jaar geleden op de Microsoft Surface in de Dutch Game Garden. De uiteindelijke versie is echter een ander pad ingeslagen, zo meldt de studio. Game Oven maakte eerder de balletgame Bounden, Fingle en Friendstrap.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou