Gameontwikkelaars uiten steun aan Black Lives Matter-protesten

Gameontwikkelaars uiten steun aan Black Lives Matter-protesten

Verschillende gameontwikkelaars en uitgevers hebben hun steun geuit over de Black Lives Matter-protesten in de Verenigde Staten. De gamebedrijven uiten hun steun onder andere via social media en persberichten.

Twitter staat vol met berichten vol solidariteit met betrekking tot de Black Lives Matter-protesten in Amerika. Deze protesten ontstonden afgelopen week nadat de Afro-Amerikaan George Floyd door een politieagent om het leven kwam. Meerdere bedrijven uit de game-industrie laten weten dat ze achter de protesten staan. Onder andere Microsoft, Sony, Marvel Entertainment, Warner Bros. Pictures en EA plaatsen berichten. Microsoft plaatste vervolgens nog meerdere quotes van medewerkers met betrekking tot het protest.

Sony heeft het PlayStation 5-evenement voor aankomende donderdag gecancelled. Infinity Ward heeft daarnaast besloten het nieuwe seizoen van Call of Duty: Warzone, Modern Warfare en Mobile tijdelijk uit te stellen. Via Twitter laat het bedrijf weten dat het op dit moment niet de juiste tijd is om het volgende seizoen uit te brengen. Volgens Naughty Dog’s Neil Druckmann heeft Sony meerdere donaties gemaakt naar organisaties die racisme tegen gaan.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Het is allemaal leuk en aardig dat bedrijven dit doen, toch zie ik dit allemaal als goedkope ingecalculeerde marketing. Als een gebeurtenis maar genoeg media aandacht krijgt, dan springen bedrijven er direct bovenop om maar een graantje mee te pikken van de aandacht. Mooiste voorbeeld dat ik gezien heb was van de Quantic Dreams CEO die er dankbaar gebruik van maakte door Detroit Become Human te pluggen.

0
test

@FishSt1ck Kijk, dit is een reactie waar ik achter kan staan, dat alle grote bedrijven vrij gevoelloos zijn en iedere kans aangrijpen om in de aandacht te komen en wat extra te verdienen. Waar ik me vaak aan irriteer is reacties als "Wat slecht dat bedrijf A dit doet, Dat zou bedrijf B waar ik meer binding mee heb nooit doen" Jawel dat zou ieder bedrijf in dezelfde situatie doen.

0

@FishSt1ck Ik vind het wel een verschil tussen steun betuigen en misbruik maken van de situatie om je game te pluggen. Maar ik weet precies wat die CEO gedaan heeft aangezien ik het niet kan vinden.

0
test

@fonsrutte Had nog even gezocht, de tweet van Guillaume de Fondaumière is aangepast. Het stuk over detroit become human is er uit gehaald, maar de originele tweet is nog wel te vinden met zijn naam i.c.m. blacklivesmatter. Het enige verschil vind ik overigens dat mensen die shit pluggen walgelijk maar eerlijker zijn dan degene die enkel een psychologisch spelletje spelen door steun te betuigen. Ik ben verder overigens geen tegenstander van geld verdienen ofzo, het werpt z'n vruchten af want ieder bedrijf dat er vroeg genoeg bij is komt overal in de media naar boven.

0
test

@fonsrutte [img]https://i1.wp.com/kakuchopurei.com/wp-content/uploads/2020/06/Unbenannt.png?w=525&ssl=1[/img]

0
test

En lekker meeliften! Heerlijk toch, gratis publiciteit? Gaan ze ook even stil staan bij alle andere humanitaire rampen die al sinds jaar en dag elke dag plaatsvinden, nee zeker? Alleen als het een hot item is staan alle bedrijven en overbetaalde celebrities met z'n allen vooraan te brullen. Zo doorzichtig allemaal.

0

Aanbevolen voor jou