Op Wired.com is een artikel verschenen over 2 Duitse studenten die een wel heel bijzonder apparaat hebben gemaakt, de Painstation.

Met de machine gaan de studenten terug naar de roots van het gamen, je kunt er namelijk alleen Pong mee spelen. Het spel is wel iets veranderd, als een speler namelijk de bal mist ervaart hij dit door een pijnschok. Aan de hand van de hoeveelste misser en waar de bal raakt wordt er een elektrische schok, een stomp of met behulp van hitte de linkerhand van de speler geprikkeld. De speler bij wie de pijn als eerste ondragelijk wordt verliest de game.In the original PC game, missing the ball resulted in nothing worse than a moment's frustration and perhaps a well-chosen expletive. In this revamped version, missing the ball is not only annoying, it is also very painful.

Randomly arranged along both sides of the playing field are Pain Inflictor Symbols, each representing a different sort of pain. Depending where the ball hits, the player will feel sensations such as heat, punches and electroshocks of varying duration delivered through the PEU.

Sony heeft de machine inmiddels ook opgemerkt en dreigt met een rechtszaak als de studenten niet snel een andere naam kiezen voor hun speeltje. Vorig jaar wisten we je al te berichten over de Bio Force, maar dit project is inmiddels in de koelkast gezet door Mad Catz. Voor meer informatie over het project en de mening van Eric Zimmerman erover kun je doorsurfen naar Wired.