Gamen slecht voor de hersenactiviteit | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Het lang spelen van computerspelletjes is slecht voor je, tenminste, dat zeggen je ouders altijd. Een Japanse profe or heeft het nu ook onderzocht en kwam ook tot deze conclusie, Gamers worden sneller agre ief en hebben problemen in de sociale omgang.

profe or Akio Mori kwam tot deze conclusie na een uitgebreid onderzoek met 240 mensen tu en de 6 en 29 jaar. Uit het onderzoek bleek dat hoe langer iemand gamed, des te minder hersenactiviteit er is in de voorkant van de hersenen, waar emotie en creativiteit vandaan komen. Veel testpersonenen vertelde de prof ook dat ze problemen hadden met concentreren, snel boos waren en problemen hadden om met vrienden op te trekken.The research also found that after continued time playing videogames, a decrease in prefrontal brain activity became chronic. Those in the visual group, who were used to visual stimulation, such as from television, easily developed videogame-type brains.

"Many videogames stir up tension and a feeling of fear, and there is concern that this could have an effect on the autonomic nerves," Mori said.

Het advies van Akio Mori is dan ook om vooral jonge kinderen buiten te laten spelen ipv achter een computer te laten hangen.
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou