'Gamen op Linux wordt twintig keer zo groot dankzij Steam Machines' | Gamer.nl

'Gamen op Linux wordt twintig keer zo groot dankzij Steam Machines' | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Steam Machines draaien op SteamOS, een variant van Linux. Door de introductie van de Steam Machines zijn er straks meer dan 700 titels die draaien op SteamOS en OpenGL gebruiken, in plaats van de hedendaagse standaard van DirectX. "Het is een grote transitie, maar het heeft het unieke voordeel dat het wordt voortgestuwd door Steam Machines."

"Steam Machines worden verscheept met SteamOS geinstalleerd en er vanuitgaande dat het een succes is, betekent dit dat mensen gaan gamen op Linux." Volgens Diana kan dit zomaar betekenen dat het aantal mensen dat in aanraking komt met Linux in één klap vertwintigvoudigt. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou