Muis en toetsenbord zijn nu ook te gebruiken in combinatie met het spelen van games.  Volgens  de makers van de XFPS360 kan de randapparatuur via zowel USB als PS/2 aan te sluiten. Bovendien heeft men het mogelijk gemaakt om met de PS2 controller te kunnen gamen op de Xbox 360.

Soortgelijke apparaten waren eerder ook al beschikbaar voor zowel de PS2 en Xbox. Het beleid van Microsoft moet echter voorkomen dat niet goedgekeurde randapparatuur niet werkt met de Xbox 360. Dit kan om commerciële redenen zijn, maar volgens Microsoft vooral om elke gamer met gelijkwaardige hardware het (online) speelveld te laten betreden. Een muis een toetsenbord kan als een enorm voordeel worden gezien als deze worden ingezet tegen mensen met alleen een controller.

De vraag is echter wel hoe de XFPS360 zijn werk doet. Net als zijn tegenhangers voor de PS2 en Xbox emuleert deze hardware waarschijnlijk de input van de muis en zet deze om naar het signaal van de analoge stick van de Xbox 360 controller. Dit is misschien niet de meest optimale manier om een spel te besturen, maar het is al gebleken dat met enig instellen goede resultaten kunnen worden behaald. Of het sportief is, valt echter nog te bezien.