Een paar dagen geleden wisten we je al te melden dat Gamers in Griekenland het moeilijk gaan krijgen. De Griekse overheid heeft namelijk een wet aangenomen om gokken te ontmoedigen, een bijeffect van de wet is dat gamen ook verboden wordt. ZdNet heeft een uitgebreide analyse online gezet waarin de effecten van de wet duidelijk worden. De wet verbiedt alle vormen van gamen, tot in het uiterste. Gameboys zijn illegaal geworden, Internetcafes mogen geen games meer aanbieden (zelfs geen online schaken), bezit van games is verboden en telefoons met spelletjes zijn verboden. De strafrechtelijke maatregelen zijn niet misselijk, een overtreding kan je 75.000 euro plus 12 maanden cel kosten en er zijn al verschillende mensen beboet.

Uiteraard is een wilde storm van protesten opgegaan in Griekenland. De eerste rechtszaken worden al voorbereid en uiteraard is er een online petitie gestart. A test case is to come before the Greek courts next week, and the Greek gaming community is already planning protests in the event that the defendant is convicted.

"We are trying to organise a protest against this law," said Petros Tipis of Thessaloniki-based gaming company Reload Entertainment, which has had to cancel a gaming tournament that was to be held this week.

De gevolgen van de wet worden goed duidelijk in het artikel. Wet 3037 is een duidelijk voorbeeld van een ondoordachte wet met onbedoelde bijeffecten. De petitie is al ruim 10.000 keer getekend, wil je ook je ongenoegen over de wet uiten kun je hier tekenen.