Hackers gebruiken allerlei cheats en modificaties. Zo geven rookgranaten geen rook, laten kogels sporen achter, kunnen spelers door muren lopen en schieten en zijn sommige spelers simpelweg onsterfelijk. Gameloft werkt nu hard aan een patch om cheaten onmogelijk te maken en lost tevens wat andere bugs op. Zo is het mogelijk om in bepaalde maps buiten het bedoelde level te treden. Ook worden enkele aanpassingen ten behoeve van de balans gedaan. Zo wordt de effectiviteit van het mes aangepast en zullen spelers een game beginnen met een hoger budget.

Gameloft is ervan overtuigd dat de aanpassingen die worden doorgevoerd, hackers zullen weren. "We zijn er van overtuigd dat deze patch het hacken onmogelijk zal maken en de ervaring van Modern Combat: Domination zal verbeteren. De maatregelen houden in feite in dat mensen die een gemodificeerde code gebruiken, zoals cheaters doen, geen toegang meer krijgen tot de game," laat een woordvoerder van Gameloft weten. Wanneer de patch verschijnt, is nog niet bekendgemaakt.

Modern Combat: Domination

Modern Combat: Domination is een online shooter, exclusief voor de PlayStation 3. De game speelt zich af in westerse steden en het Midden-Oosten. Modern Combat is volledig te spelen met de PlayStation Move.