Gameloft genereert omzet van 164,4 miljoen euro | Gamer.nl

Gameloft genereert omzet van 164,4 miljoen euro | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Volgens de uitgever komt dertig procent van de verkoop uit de Europese markt. De Amerikaanse markt is goed voor 29 procent en de overige regio's opgeteld zorgen voor de resterende 41 procent van de verkopen. 

De groei van de omzet is deels toe te schrijven aan de stijgende verkopen binnen de tablet- en smartphonemarkt. In het vierde kwartaal van 2011 boekte Gameloft daarin 64 procent meer omzet vergeleken met dezelfde periode het jaar daarvoor. De uitgever voorspelt voor volgende kwartalen dat de groei blijft toenemen door de populariteit van smartphones en tablets.

Gameloft heeft voor 2012 onder andere games van The Dark Knight Rises, Ice Age en My Little Pony op de planning staan. Het bedrijf zegt verder dat het zal blijven investeren in mobiele games, en zegt daarnaast van plan te zijn dit jaar meer games uit te brengen op mobiele apparaten en tablets dan in 2011. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou