Gameklassieker Myst krijgt televisieserie | Gamer.nl

Gameklassieker Myst krijgt televisieserie | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Productiebedrijf Legendary TV & Digital Media heeft een deal gesloten met Myst-ontwikkelaar Cyan Worlds, zo meldt Deadline dinsdag.

Myst gold een krappe tien jaar als de bestverkochte pc-game, tot het werd overtroffen door De Sims in 2002. In Myst belandt de speler op een verlaten eiland, waar aanwijzingen gevonden moeten worden waarmee nieuwe delen van het spel ontgrendeld kunnen worden.

Het spel kreeg meerdere vervolgen en ook werd er een boekenreeks gewijd aan de game. Cyan Worlds en Legendary hopen door niet alleen een televisieserie, maar ook een bijbehorende tabletgame te maken, het verhaal een nieuwe dimensie te geven.

Door NUtech


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou