Nieuws
CERO

Japans keuringsbedrijf CERO tijdelijk dicht vanwege coronavirus

Gevolgen kunnen groot zijn

Geschreven door Jolien Mauritsz op
CERO, de Japanse keuringsinstantie voor videogames, gaat tijdelijk sluiten vanwege het coronavirus. Het bedrijf gaat voor één maand dicht.

De sluiting van het bedrijf heeft op korte termijn geen gevolgen voor releases. De meeste games die in deze helft van het jaar uitkomen hebben allemaal van CERO al een leeftijdskeuring gehad, maar als de sluiting wordt verlengd, kunnen games die in de tweede helft van het jaar uitkomen in het gedrang komen.

De grote gamebedrijven als Nintendo, Sony en Bethesda hebben vermoedelijk genoeg financiële middelen om de sluiting van CERO uit te zingen en games uit te stllen, maar kleine gamebedrijven die afhankelijk zijn van de gamereleases voor hun voortbestaan, kunnen hierdoor zwaar in de problemen komen.

Of de sluiting van CERO verlengd gaat worden is nog niet met alle zekerheid te zeggen. Bekijk hier een tijdlijn over de gevolgen van het coronavirus op de game-industrie.

CERO

Dit artikel delen:

Lees meer

Seizoen 3 Call of Duty: Modern Warfare en Warzone live Live om 15:00 - Tjeerd gaat tekeer als een beest in Warzone Seizoen 3
0

Reacties op: Japans keuringsbedrijf CERO tijdelijk dicht vanwege coronavirus

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.