De meeste mensen denken bij een gameontwikkelaar aan een stoffige studio, waar mensen werken die het daglicht schuwen, alleen maar over computers kunnen praten en zich tegoed doen aan cola en pizza's. Nu is dit misschien wel het geval bij de meeste ontwikkelaars , maar er zijn ook uitzonderingen. Een van die uitzonderingen is EA, wat zich voordoet als een hip en cool bedrijf. De medewerkers van EA zien zich als artiesten die in een groot, modieus kantoor huisvesten. Deze coole opzet van het kantoor en de houding van de medewerkers zou ervoor moeten zorgen dat Hollywood talenten de gameindustrie cool gaan vinden.To lure Hollywood talent you need Hollywood perks. A swanky office may help, so will stock options.

"Animation will become really smooth. With PlayStation 3 we will get life-like stuff. The subtleties that Disney has been doing for years will come to games.

"We're going to surpass Hollywood in entertainment value."

Hoewel de gameindustrie 20 jaar oud is, genereert ze bijna evenveel inkomsten als Hollywood. En ook de inspiratie voor games komt vaak van Hollywood films. Men is dan ook dringend op zoek naar Hollywood talenten die men hoopt te trekken door zich voor te doen als cool en hip.