Nintendo is al sinds de eerste Gamecube presentatie (augustus 2000) erg stil over de online mogelijkheden van de Gamecube. Dit terwijl concurrenten Sony en Microsoft uitgebreid vertellen hoe hun machines met het internet werken.

Gamecube Europe is er achter gekomen dat de 'The Japan Approvals Institute for Telecommunications Equipment' (soort van Keuringsdienst van Waren, maar dan in Japan) al op 30 november dit jaar het Gamecube modem heeft getest, en positief heeft getest: het modem voldoet aan alle eisen.With "if?" out of the way, the big question still remaining is "when?" Will we see it released alongside Phantasy Star Online on it's scheduled Japan release of March 2002? Only time will tell, but I'm excited already!

Meteen is ook de naam van van het gadget bekend geworden: Nintendo GameCube Modem Adapter. Originaliteit bestaat dus nog .

Het Japanse instituut heeft nog niet het genoegen gehad om de breedbandmodems te testen, iets wat er op lijkt te duiden dat die nog iets verder weg is.