IGNCube heeft een interessant bericht geplaats met daarin wat meningen van analisten en andere personen over de release Nintendo's nieuwste console: de GameCube. Er zou volgens een stel Japanse analisten wellicht een latere uitgave van de GameCube kunnen onstaan omdat Nintendo het te druk zou hebben met het developen van de Game Boy Advance:

"If worse comes to worst, it will be sometime after next fiscal year which ends March 2001".

IGNCube zelf probeerd deze stelling tegen te gaan door wat goede argumenten op de tafel te gooien. Zo beweren ze dat het met de release van de N64 ook allemaal goed is gegaan, Nintendo vertelde de pers dat de N64 Juni 96 in Japan zou komen en dat in September de Amerikaanse release zou zijn.

Ook verteld IGNCube dat ze al met flink wat GameCube-developers gesproken hebben en dat deze ook allemaal nog naar een release in kwartaal 4 van dit jaar toe werken.

Al met al geeft IGNCube, volgens mij, toch de beste argumenten. Het enige punt waardoor de GameCube nog zou kunnen vertragen is een tekort aan geld, en dat heeft Nintendo duidelijk niet. Over precies 67 dagen kunnen we de machine al op volle toeren zien lopen op de E3 in Las Vegas.