Lucky Japannners... vanaf vandaag kunnen ze naar de winkel lopen en daar een Gamecube meenenemen.

Gelukkig is IGN zo aardig om de eerste ervaringen met de Gamecube met ons te delen. Volgens IGN is de Gamecube eigenlijk precies wat je er van verwacht, een puik apparaat met leuke games (op het moment van schrijven heeft IGN Wave Race: Blue Storm en Super Monkey Ball binnen, Luigi Mansion was nog niet geleverd). Ook heeft de gamesite nog even voor ons uitgetest of het systeem heel stiekem misschien gewone CD's zou kunnen afspelen; dit blijkt echt niet te kunnen, omdat 'gewone' CD's er niet in passen. So what's it like to actually have a GameCube system? Pretty darn nice, actually. It was already clear to us that the system was going to be the most adorable thing ever -- what with the big black handle, cube shape and purple color. But just being able to hold it in our hands and place it next to the other systems on our shelf (see the images below), it seems quite clear that looks alone are going to make people want this thing.

De doos gaat open... tadaa, de Gamecube!

IGN is ook zeer te spreken over de laadtijden; die niet zo lang zijn als we gewend zijn op de PS2/PSX, maar meer in de buurt komen van de laadtijden die de Saturn en de Dreamcast produceren.

Het hele verhaal is hier te lezen. *UPDATE* Gaming-Age heeft screens van het leven in Japan gepost, waarop we kunnen zien dat de Japanners massaal naar de winkel gingen voor hun nieuwe Gamecube.