Nintendo heeft het maar druk gehad op de E3. Niet alleen moesten de nieuwe games voor de GameCube gepromoot worden, ook de Gameboy Advanced krijgt nog een behoorlijk sterke line-up aan games. Naast de games wist het bedrijf ook een daling in de prijs van GBA games aan te kondigen.

De prijs van een cartridge is namelijk door Nintendo met 3 Dollar verlaagd,wat betekend dat GBA games in prijs zullen gaan zakken. Eerder werd de prijs van een cartridge al met 2 Dollar verlaagd, waardoor er nu voor één unit 9 Dollar betaald moet worden.De huidige prijs voor de 64 megabit cartridge met 4k EEPROM gaat nu naar US$9,- en dit is lager dan de Cartridge kosten voor de Gameboy Color.

Dit is een hele goede zaak, de prijs in de winkel zal zakken en daarnaast zijn er hogere marges te behalen, waardoor er weer meer bedrijven geinteresseerd zijn om games uit te brengen!Hoeveel het precies op de winkelprijs zal gaan schelen is nog niet gezegd, positief is de daling in ieder geval wel. Meer informatie over het onderwerp vind je op GBA Party. Met dank aan TheMagic voor het melden van dit nieuws.