Nintendo heeft één van haar twee consoles op de markt gebracht en deze breekt al in de eerste week alle Amerikaanse records. Nintendo verkocht in de eerste week dat de GameBoy Advanced op de Amerikaanse markt is al meer 500.000 units van de console.

Momenteel worden er nog 500.000 mini-computertjes naar Amerika versleept, wat het totaal aantal GBA's in Amerika naar de miljoen tilt. Ook in Juli en Augustus zullen er dus nog genoeg units aanwezig zijn.

Peter Main, executive vice president van Nintendo Amerika had er het volgende over te zeggen: "We wisten dat de vraag naar de GameBoy Advanced hoog was, maar dit hadden we niet verwacht."No video game system in history has exploded so quickly at retail. Nintendo's last new hardware launch occurred in 1996 for the Nintendo® 64 and set an all-time industry record by selling through almost half a million units in four weeks. By achieving half a million sales in a single week, Game Boy Advance is clearly the fastest selling U.S. video game system ever.De eerste 135 miljoen is binnen voor Nintendo, hoewel het geld aan de spellen verdient wordt is het goed te weten dat mensen in ieder geval een GBA bezitten.

Om het hele persbericht te bekijken surf je door naar de Business page van Yahoo.