Game voor varkens in de maak | Gamer.nl

Game voor varkens in de maak | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De varkens spelen de game via een groot touchscreen, dat gebruikmaakt van lichteffecten. De menselijke spelers maken gebruik van een iPad en kunnen zo een lichtbal over het touchscreen van de varkens laten bewegen. Het is de bedoeling dat hiermee de aandacht van de varkens wordt getrokken, zodat zij de bal achtervolgen met hun snuit. Dit heeft een lichtshow tot gevolg.

De game is niet gemaakt om enkel als vermaak te dienen, maar moet ook het welzijn van de varkens verbeteren. Volgens de makers neemt door het spelen van spelletjes de agre ie en verveling bij varkens af. Pig Chase is een ontwerp van Kars Alfrink, Irene van Peer en Hein Lagerweij van de HKU. Zij werken samen met onderzoeksgroep Creative Design for Playful Impact, filosoof Clemens Drie en en dierenwelzijnsdeskundige Marc Bracke aan de game.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou