Game Mania start morgen verkoop Animal Crossing en Doom Eternal

Game Mania start morgen verkoop Animal Crossing en Doom Eternal

Alle vestigingen van gamewinkelketen Game Mania gaan vanaf donderdag dicht. Animal Crossing: New Horizons en Doom Eternal zijn om die reden vanaf morgen al te koop.

In een verklaring legt Game Mania uit dat ze de gezondheid van klanten en werknemers niet langer meer kunnen waarborgen. Daarom is het besluit genomen om alle vestigingen in Nederland te sluiten. De webwinkel blijft nog wel beschikbaar.

Daarnaast geeft Game Mania aan dat vanwege het sluiten van de fysieke winkels de verkoop van zowel Doom Eternal als Animal Crossing: New Horizons morgen van start gaat. Mensen met een reservering of die gebruik willen maken van de inruilactie kunnen tot uiterlijk 19:00 uur naar de winkels toekomen.

Het is onduidelijk of het besluit in samenspraak met Nintendo en Bethesda is genomen. Lees hieronder de officiële verklaring van Game Mania aan Gamer.nl:

"Wij hebben de keuze gemaakt om zowel Animal Crossing: New Horizons als DOOM Eternal vanaf woensdag 18 maart in de verkoop te laten gaan als reactie op de problematiek die het coronavirus met zich meebrengt. In tandem met het bericht rond de vervroegde release van beide titels hebben wij eveneens vandaag bekend gemaakt dat wij onze winkels vanaf donderdag 19 maart tijdelijk en tot nader order zullen sluiten. Dit ten gevolge van de ongekende gezondheidscrisis die Covid-19 (coronavirus) met zich meebrengt. Game Mania neemt dit zeer serieus en geeft prioriteit aan de gezondheid van onze medewerkers én klanten.

Doordat wij onze winkels vanaf aanstaande donderdag zullen sluiten vonden wij het belangrijk dat klanten van Game Mania de kans krijgen om in deze moeilijke tijden toch nog te kunnen genieten van Animal Crossing: New Horizons en DOOM Eternal. Door de release van beide titels te vervroegen steken wij een hart onder riem van gamers en zien wij ze met veel plezier vertrekken naar een virtueel zonnig eiland in Animal Crossing, of naar de ruimte om demonen te slayen in DOOM Eternal."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

"Wij hebben de keuze gemaakt om zowel Animal Crossing: New Horizons als DOOM Eternal vanaf woensdag 18 maart in de verkoop te laten" dit zie ik nergens staan in de verklaring van Game Mania.

0
test

@RuudL Er worden twee verklaringen aangehaald in dit artikel. De algemene verklaring die op de website van Game Mania staat en hier wordt gelinkt en de verklaring naar Gamer.nl die intergraal is weergegeven, onder de zin: 'Lees hieronder de officiële verklaring van Game Mania aan Gamer.nl'.

0
test

Ik kan het antwoord geven: Nee dit hebben ze zonder overleg gedaan. Embargo staat vooralsnog en het breken ervan gaat consequenties hebben voor Gamemania.

0
test

@Krytuun ach wel nee joh, online krijg je zo vaak een dag eerder de game binnen...

0
test

@Krytuun Ik denk dat op dit moment er meer kleinere winkels wereldwijd ook met issues kampen omtrend het virus. En dus denk ik dat het wel mee zal vallen. Sterker nog dankzij zulke beslissingen kunnen deze games nog wat extra verkoop halen dan dat men ze maar gewoon laat liggen. Het zijn wel 2 grote releases die beiden ook te kampen krijgen met Corona als winkels dicht zijn. Dus ik denk dat in dit geval Bethesda achterlijk zou zijn als ze hier niet voordeel in zien. Het is nu eenmaal geen doorsnee situatie. Als er al bioscoop films direct op on demand gaan komen( had ik ook ergens gelezen) dan zullen uitgevers in het algemeen nu zoeken naar wat te doen om toch verkoop te behalen, en fysieke verkoop zal omlaag gaan als mensen niet meer naar buiten gaan. En dus is een dagje eerder releasen van een bepaalde keten best slim, en werkt Bethesda zelfs in de kaart om meer te verkopen, Maar goed ik ben geen Bethesda en kan ook niet in hun beleid kijken, maar als ik een ceo van een uitgever was nu zou ik dit gewoon links laten liggen en mij richten op mijn eigen mensen. Sterker nog ik zou denk ik officieel alle embargo’s tijdelijk uitzetten. Wat hebben die nog voor nut momenteel. Men zit nu veel binnen en gamen en films zullen die tijd gaan vullen. En graag met mijn game( als ik die ceo was) en niet van de concurrentie.

0

Aanbevolen voor jou