Nieuws

Game maakt voor het eerst technisch gezien kans op Oscar

PS4- en Steam-game Everything

Geschreven door Michel Musters op
Voor het eerst in de geschiedenis van de Academy Awards zou een game kunnen worden genomineerd voor een Oscar.
Het gaat om Everything, dat op PlayStation 4 en pc is verschenen en waarin spelers alles op de wereld kunnen besturen. De game won de juryprijs tijdens de 2017 Vienna Shorts Festival en zou daardoor genomineerd mogen worden voor een Oscar in de categorie animatie. Voor de duidelijkheid: dit is vooralsnog niet gebeurd.


Hoewel het spel natuurlijk geen animatiefilm is, komt het project blijkbaar dichtbij genoeg om mee te dingen in deze categorie. Hoewel een regel bij de Academy Awards is dat alle deelnemers in bioscopen moeten hebben gedraaid, tonen de regels dat er een uitzondering kan worden gemaakt voor 'korte films' die bepaalde awards hebben gewonnen. Daarbij hoeft Everything niet gespeeld te worden; in een speciale modus speelt de game zichzelf en kan men de controller neerleggen.

Everything verscheen in maart op PlayStation 4 en pc. De game kost 14,99 euro. Ontwikkelaar David O'Reilly geeft zelf aan te verwachten dat het niet zo hard zal gaan dat de Oscar-nominatie ook daadwerkelijk gaat gebeuren.

Dit artikel delen:

Lees meer

The End is Nigh is nieuwe game maker The Binding of Isaac Kojima's Death Stranding niet op E3 aanwezig
2

Reacties op: Game maakt voor het eerst technisch gezien kans op Oscar

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  SuperDre

  • 8 juni 2017 10:38
  Snorefest 2017…. Toen ik de hakkelende beren zag en daarna de rest van de trailer dacht ik echt, 'dat kun je niet menen dat dit een prijs heeft gewonnen'..

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Ghotirey

  • 8 juni 2017 11:14
  uhm… beetje een mindfuck dit. Bedoel ik ben het eens met SuperDre over die animatie van die beren maar ik heb even de trailer een beetje doorgescrolled en het is aan de andere kant ook echt wel bijzonder te noemen.

  Beetje kansloze keuze voor die beren (en leeuwen), lijkt wel alsof ze geen animator in hun team hadden ofzo. Programmer art zeg maar.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.