Bij Tesco wordt de Nintendo 3DS nieuw verkocht voor 175 pond (ongeveer 200 euro) wanneer klanten ook een 3DS-game van minimaal 34,90 pond aanschaffen. Dit terwijl GAME een nieuwe 3DS los verkoopt voor 219,99 pond en een zo goed als nieuwe tweedehands 3DS voor 209,99 pond (respectievelijk ongeveer 250 en 240 euro).

GAME-medewerkers mochten geld uit de kassa halen om herhaaldelijk vijf 3DS'en en games bij Tesco te kopen, om deze vervolgens voor hetzelfde bedrag terug te verkopen aan GAME. In het document waar Eurogamer zijn handen op heeft weten te leggen wordt benadrukt dat de tweedehands 3DS'en van Tesco pas verkocht mochten worden als de nieuwe exemplaren volledig waren uitverkocht.

In het document staat dat het een niet verplichte "missie" betreft; winkels die er niet aan meewerkten zouden echter wel berispt zijn. "Sommige van onze winkels wilden afgelopen weekend snel hun voorraad van tweedehands 3DS'en opbouwen, tegelijk met locale concurrenten," verklaarde een woordvoerder van GAME tegenover Eurogamer, "dus we hebben ze een manier geboden om dat te doen. Het was niet verplicht en gebeurde op kleine schaal."

Laconiek

Tesco reageerde laconiek op het verhaal: "We bieden Tesco-klanten altijd de beste prijs. We denken dat je nu wel kunt zeggen dat het game, set en match is." Ook Nintendo zegt geen problemen te hebben met de actie van GAME, omdat het volgens het bedrijf om kleine aantallen zou gaan.